Майбутнє економіки за фермерськими господарствами країни

Збільшити врожаї допоможе садова техніка

Як вже писав наш портал, незабаром у селі Копачів Обухівського району можна буде здійснити мандрівку у часі та відправитися у минуле — древній Київ! Тут, у парку «Київська Русь» 9-10 березня 2019 року відбудеться масштабне святкування Масляної та спалювання найбільшого в Україні опудала Масляної вогняними стрілами. Але, не тільки цією незвичною атракцією, яка щороку відбувається у селі Копачів, відомий Обухівський район. І у Копачах, і в інших селах на Обухівщині фермери та приватні аграрії вирощують неабиякі врожаї слив.

Варто додати, що половина усіх підприємств країни, які займаються вирощуванням зерняткових та кісточкових фруктів знаходяться саме в Обухівському районі на Київщині.

Взяти, хоча б фермерське господарство «Анна», що знаходиться в селі Халеп’я, що знаходится приблизно в 12 км від районного центру Обухова. Це господарство, яке славиться тим, що годує неперевершеним врожаєм слив половину України!

Ще у 2000 році, коли через приватизацію землі у країні були ліквідовані колгоспи, більша частина земель Обухівського району опинилася в руках приватних фермерських та особистих господарств. Аби не дати «пропасти» землі люди взялися самотужки її обробляти. Було складно, з сіл району виїжджала молодь, не вистачало робочих рук та техніки. Але поволі фермерство розвивалося, й можна сказати, що хоч і не зовсім, але стало таки на ноги. Ще б прийняти відповідні закони, які б захищали фермерів й можна було б говорити про те, що економіка країни квітуча.

Якщо взяти до уваги такі фермерські господарства, як «Анна», то найперше, що їм потрібно, це садова техніка, що є надійним помічником господарів.

«Незабаром весна, — говорить пан Василь, місцевий фермер. — Завдяки малій механізації, можна швидко впоратися із початком садово-городніх робіт. Мотокультиватори та газонокосарки, сьогодні не єдині наші помічники. Кожен рік на рику з’являються все нові пристрої, які полегшують фізичну працю на землі. Тому щороку наприкінці зими проводжу моніторинг всесвітньої павутини на предмет пошуку садово-гордніх новинок техніки».

Ми вирішили, теж бути у тренді, й спробували розібратися, яка садова техніка сьогодні представлена на ринку? Виявляється, її асортимент може задовольнити примхи будь-якого господаря. Можна знайти техніку, яка не лише оброблятиме грунт, а й доглядатиме за рослинами, а потім допоможе зібрати врожай.

Порада!
Садівникам та фермерам варто самим визначати набір необхідних інструментів, інвентарю та техніки, виходячи з розмірів і місця розташування ділянки, наявності водопостачання та властивостей грунту.

Найнеобхіднішою для вирощування врожаю у саду є облаштування системи штучного зрошування. Тим паче, що клімат в Україні таки змінився. Більше стало посушливих днів.

Можна облаштувати як розпилювачі для поливу так і системи дощування саду або створення аерозольного туману.

Необхідним у садовому господарстві будуть і обприскувачі для позбавлення від шкідників. Потужні обприскувачі є незамінні там, де плодівництво поставлене на широку ногу.

Згодяться у садівництві й кущорізи й мотокоси, які стануть у пригоді як у приватному так і фермерському господарствах. Наприклад, ріжуче полотно професійного кущоріза дозволяє перепилювати стовбури невеликих дерев, титм самим проріджувати сад.

А, ось газонокосарку для саду потрібно вибирати, виходячи р рельєфу грунту.. Для рівної поверхні підійде газонокосарка на колесах. Якщо є ями та горби допоможе тример або мотокоса.

Якщо фермер планує збільшити врожаї, йому не обійтися без мотоблока у саду. Ця садова техніка є «універсальним солдатом», адже сюди можна навісити безліч іншої потрібної техніки: сінокосарку, культиватор, аератор тощо. Мотоблок «може» й пиляти дрова та обробляти грунт. Для оброблення земельної ділянки до 20 соток достатньо потужності двигуна в 3,5 к.с. (кінських сил). Для оброблення ділянки, наприклад, у чотири гектари, потрібен пристрій у 9,0 к.с.

І, останнє, найнеобхідніше садове обладнання, це — садовий подрібнювач, якому під силу переробити будь-яку органіку із саду. Гілки дерев, трава, стебла, листі тощо — усе під силу садовому подрібнювачу із бензиновим двигуном.

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів