Парк Київська Русь


«Парк Київська Русь» — розважальний центр культури та історії Київської Русі.

Мета проекту: створення культурної столиці східнослов’янських держав – дитинця-кремля Києва, одного зі стовпів світової культурної спадщини, ядра східнослов’янської цивілізації, туристичної Мекки України та всього світу.

Проект здійснюється шляхом відтворення культурного та архітектурного образу Дитинця Києва V-XIII століть у його повному обсязі та в реальному масштабі 1:1 та створення атмосфери Київської Русі на основі наукових даних. Проект реалізується благодійною організацією «Слов’янський фонд» (Україна, Київ). Проект визнано та підтримано такими організаціями, як Парламентська Асамблея Ради Європи, Міжпарламентська Асамблея держав-учасниць СНД, Верховна рада України, Національна академія наук України, наукові інститути та державні установи України, СНД та Європи.

Дитинець Києва (місто Володимир, 10 га) відтворюється в його історичних розмірах та оточенні, споруджуються будівлі, що існували в межах меж дитинця у V-XIII століттях: фортечний мур, палац князя Володимира, палац княгині Ольги, Федорівський монастир, Десятинна церква, Ярославів , ротонда, гридниця та інші – з максимальною історичною достовірністю з огляду на знання археології, історії, етнографії, а також інші об’єкти, що відображають життя та побут стародавніх киян. Центральним об’єктом парку є дитинець-кремль Стародавнього Києва, просторово-архітектурний вигляд якого буде відтворено у повному обсязі. Планується максимально достовірно та органічно відтворити атмосферу живого міста з вулицями, ярмарками та городянами. Копачів.

Загальна площа парку – понад 50 га. Територія власне дитинця – близько 10 га (з якої більшість ще на стадії будівництва).

У «Парку Київська Русь» щорічно відбувається кілька фестивалів історичної реконструкції, в рамках яких проводяться битви клубів історичної реконструкції, штурми фортеці, покази етно-моди, лугові турніри, фестивалі-маскаради, вогняні шоу, шоу каскадерів, рок-концерти, театр. хореографічні та музичні уявлення тощо. Щовихідних – програма вихідного дня, а саме: вуличний театр, історичні «майстер-класи», середньовічний тир, прогулянки, розваги для дорослих та дітей. У будні тільки відвідування для організованих груп за попередньою домовленістю з організаторами.

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів