Обухівські державні заклади залишись без фінансування

Днями в поле зору редакції Наша Київщина потрапили цікаві документи – бюджетні організації Обухівського району звертаються до місцевої райдержадміністрації та районної ради з питаннями щодо фінансування закладів медицини та культури. За їх словами, районна рада на утримання вищевказаних закладів виділила кошти, але ті їх досі не отримали.
Ми спробували розібратись в даному питанні і ось що побачили.
Дійсно, 16 серпня поточного року Обухівська районна рада внесла зміни до бюджету та виділила додаткові кошти за рахунок перевиконання районного бюджету.
Згідно пропозиції відділу фінансів Обухівської РДА, додаткові кошти мали йти на відшкодування аптечним закладам вартості інсуліну – 100 тисяч грн., медичним закладам – запчастини для автомобіля – 90 тисяч грн., обладнання для кисню – 35,4 тисяч грн.,медикаменти та перев’язувальні матеріали – 394 тисячі, проведення протипожежної обробки у сумі 308,43 тисячі та багато інших. Серед усіх також є першочергові видатки такі як оплата водопостачання та електроенергії, метрологічні повірки газового обладнання, оснащення сільських амбулаторій, без яких установи не зможуть увійти в опалювальний період. Також цікава стаття, яка досі «зависла в повітрі» — виплата щорічних премій працівникам навчальних закладів — майже 875 тисяч. Там же, серед пропозицій – оздоровлення дітей соціально незахищених категорій населення, ремонти трубопроводів, вузлів обліку газу та багато чого іншого.
Чому не виконується рішення ради і хто в цьому винен – розбиралась Ілона Ревуцька. 
Ми зв’язались по телефону із головою Обухівської районної ради Костянтином Шушаковим, який розповів що дійсно, рішення щодо додаткового фінансування було прийнято радою ще в серпні місяці, але віз і нині там – Обухівська РДА блокує фінансування районних закладів культури, медицини, освіти, соціального захисту та інших з невідомих причин. Через таке халатне відношення виконавчої гілки влади не закуповуються медикаменти, в тому числі інсулін якого потребує близько 500 жителів району та міста Обухів, паливо для автомобілів центру первинної медико-санітарної допомоги на серпень і вересень досі не закуплено. 7 жовтня Україна святкуватиме День вчителя, а працівники навчальних закладів району залишились без щорічної премії. Про першочергові видатки навіть говорити не хочеться – через блокування райдержадміністрацією не проплачуються такі статті як водовідведення та водопостачання, електроенергія, теплопостачання. Зривається опалювальний сезон – в Красній Слобідці терміново необхідно замінити котли з обладнанням в НВК. Ми на це виділили 165 тисяч гривень, але гроші фінансове управління РДА не проплачує. Схожа ситуація і в Долинянському НВК – 110 тисяч виділено на ремонт вузла вводу тепла та трубопроводів, але схоже і там діти позамерзають, бо жодної копійки не виплачено. Більше 15 мільйонів ми виділили на будівництво комунальних закладів охорони здоров’я в селах району – жодного руху з боку РДА ми не бачимо. Такого бардаку в районі ніколи не було. Президентська вертикаль влади саботує виконання бюджету не дивлячись на те, що Президент із сім’єю проживає саме в нашому районі.
За додатковим коментарем ми звернулись до депутата Обухівської районної ради Сухіх Ігора.
За його словами, все почалось з моменту коли депутати забрали частину повноважень в адміністрації. То відділ освіти втридорога замінює вікна, то заключає договори з підрядними організаціями без проведення Prozorro, ігноруючи рішення районної ради. І взагалі, з якого дива той же відділ освіти проводить ремонти в закладах? Та сама школа є комунальною власністю села. Саме села, а не відділу освіти. І саме село має його ремонтувати, от ми на село і спрямували кошти, забравши їх у відділу освіти. Те саме і з медициною і з культурою – ремонтами БУДІВЕЛЬ мають займатись власники будівель. А відділ освіти має надавати ОСВІТНІ ПОСЛУГИ в цих будівлях. 
З моменту висловлення недовіри рішенням ради Івану Рудяку – райдержадміністрація вмить політизувалась та забула про своє реальне призначення і доки державні чиновники будуть в політиці та призначатись за квотними принципами – порядку не буде. Через брудні ігри керівництва РДА страждають люди, але зальотним менеджерам від Президента на це байдуже – завтра роз’їдуться хто куди і чхали вони на Обухівщину, а нам, депутатам розгрібати після них. 

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів