У РАМКАХ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ В ОБУХОВІ ВІДБУЛОСЯ ДЕКІЛЬКА ПОДІЙ

«Шановна громадо!
Щиро вітаю усіх з Днем Соборності України!
Це національне свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Ця подія ознаменувала собою здійснення віковічних мрій багатьох поколінь українців.
Тема соборності, єдності нашого народу знову актуальна як ніколи. Протягом останніх років десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів, мільйони й мільйони громадян піднялися на захист єдності й територіальної цілісності України. Ще ніколи День Соборності не був таким великим, вистражданим і заслуженим святом, як в останні роки.

Дозвольте побажати усім вам міцного здоров’я, благополуччя, миру й добробуту, мудрості і чуття єдиної родини.
Нехай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас у всіх справах та починаннях! Бо саме у єдності — наша сила!

У рамках святкування в Обухові пройшло чимало заходів. Нещодавно в НВК ЗОШ №4 в Центрі військово-патріотичного виховання ми урочисто відкрили відремонтований спортивний зал.
А сьогодні відбулася довгождана подія – по вул. Київська, 148 відкрилася амбулаторія сімейної медицини. На відкритті були присутні народний депутат ВРУ Кононенко Ігор Віталійович, голова Обухівської районної держадміністрації Рудяк Іван Сергійович, заступник голови Київської обласної держадміністрації Кучер В’ячеслав Анатолійович, начальник департаменту охорони здоров’я КОДА Арешкович Алла Олександрівна.
Ремонтні роботи в приміщенні були зроблені за рахунок державної субвенції соціально-економічного розвитку, а медичне оснащення – за рахунок місцевого бюджету.

Розрахований заклад на обслуговування 14-16 тис. осіб і місце його розташування досить зручне для жителів мікрорайонів Школа та Піщана. Тут будуть працювати 4 лікаря 5 медсестер.
До цього приміщення також перемістилося і відділення невідкладної допомоги, яке має цілодобові чергові медбригади та автомобіль для швидкого реагування. Ще три авто закріплені за іншими амбулаторіями.

Нова амбулаторія повністю оснащена необхідним медичним обладнанням, що включає систему аналізаторів на суму 350 тис. грн. для забору крові та інших аналізів. Також є кардіограф, небулайзер та обладнання лікаря для огляду хворого. Діє маніпуляційний кабінет по типу стаціонарного, кабінет щеплення та кабінет функціональної діагностики.
Загалом в минулому році за рахунок субвенції з державного бюджету та коштів міського бюджету на первинну ланку медицини було використано більше 14 млн. грн.

Також сьогодні ми ще відвідали відремонтоване терапевтичне відділення Обухівської районної поліклініки. Ремонт відбувся в другій половині відділення за рахунок коштів Обухівської райдержадміністрації та міського бюджету, а перша половина була відремонтована за рахунок лише міського бюджету.
На заміну ліфта, який не ремонтувався ще з часів відкриття поліклініки, з місцевого бюджету було виділено 1 млн. 200 тис. грн. Продовжуються монтажні роботи.

Отже, у місті для наших мешканців з’явилися дуже потрібні оновлені медичні приміщення, що значно полегшить обслуговування пацієнтів та надання їм кваліфікованих медичних послуг.

Відзначення Дня Соборності продовжилося заходами в районному краєзнавчому музеї імені Ю. К. Домотенка.» — пише Олександр Левченко на своїй сторінці Facebook.

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів