Дві баржі та два земснаряди, які незаконно видобували пісок біля берегів Українки у період нересту – зупинено! (ВІДЕО)

Дві баржі та два земснаряди, які незаконно видобували пісок біля берегів Українки у період нересту – зупинено!
Проти свавілля і беззаконня правопорушників першими забили на сполох голова ГО «Молодіжне об’єнання «Разом» Владислав Кнапиш і почесний громадянин міста Українка Андрій Нагорний. Їм вдалося оперативно згуртувати громадськість, представників місцевої влади, правоохоронних органів, екологів, ЗМІ, Українську Асоціацію Видобувачів Піску та небайдужих жителів району – і спільно провести акцію щодо з’ясування законності підстав видобування піску під час нересту.
Одна перезавантажена баржа спробувала втекти, але марно. Зухвалі спроби залякати активістів теж провалилися. Чи не найбільше, «здивували» документи, які учасники акції побачили на одному із земснарядів. Де писалося, що видобувачі піску працюють керуючись (УВАГА!) рішенням Процівської сільради Бориспільського району. Юристи компанії свято клялися, що знаходяться саме на Бориспільщині.
Після перевірки земснарядів, роботи з видобування піску було тимчасово призупинено. В райвідділку поліції протягом доби з’ясовували всі факти та обставини щодо діяльності техніки. В результаті було встановлено, що лише один земснаряд, який належить ПАТ «Київський річковий порт», працював законно та навіть має право намивати пісок під час нересту риби. Але це вже питання до совісті чиновників та екологів, які роздають подібні дозволи.
Роботу усіх інших земснарядів на території Обухівського району остаточно призупинено.

ДОВІДКОВО:
Наказом Держрибагенства від 15 березня 2018 року – заборонено лов (добування) водних біоресурсів у всіх водосховищах і озерах із затоками, протоками – з 1 квітня до 9 червня, у всіх річках – з 1 квітня до 20 травня. В тому числі в Обухівському районі – в адміністративних межах м. Українка і с. Трипілля. Добуваючи пісок, правопорушники заодно знищують водну флору і фауну біля Українки.

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів