Автобізнес з нуля

Дізнаємось, як організувати торгівлю автозапчастинами в Обухові

Спасибі, євробляхи!

Ніде правди діти, Обухів — місто, яке стрімко розвивається. Попри те, що наші можновладці трохи ускладнили життя автомобілістам, які їздили на бляхах, купівля машини й досі «рожева» мрія мільйонів українців. Тішить те, що кількість родин, які мають дві або й три автівки, хоч і повільно, але зростає. Звичайно, пальма першості тут належить вживаним автомобілям.

Хоча євробляхам і прикрутили гайки, наш народ усе рівно знаходить можливості їздити на цих автомобілях. І тут постає таке важливе питання, як: де придбати запчастини для авто? Не секрет, що автомобілі вторинного ринку, потребують ремонту або й заміни деяких деталей. Якщо вірити статистиці, що таких автомобілей у нашій країні мільйони, виходить, на цьому можна непогано заробити. Що, якщо організувати власний бізнес з продажу запчастин для автомобілів?

Якщо ви мешканець Обухова — вам пощастило. Адже, наше місто, це
можна сказати транзитний регіон, через який за рік проїжджає декілька мільйонів автомобілів. Враховуючи стан наших доріг, можна тільки поспівчувати власникам автівок. Отже, саме, так би мовити, при дорозі й можна відкрити певний заклад. Звісно, автозапчастини можна продавати і через інтернет. Відкрити та облаштувати власний сайт — не проблема.

Проблема в іншому — в організації роботи. Навіть обслуговування власної автівки, не назвеш легкою спрвою, а тут — цілий бізнес!

Статус та престиж

Плануючи організацію власного бізнесу, усе потрібно продумати до найменших деталей. Наприклад, для чого наші люди купують автомобілі? Для зручності пересування? Лише 10% купують автомобіль, щоб на ньому їздити на далекі відстані. Для 90% наших співвітчизників купівля автомобіля це — статус та престиж. На машині на роботу, дітей до школи, і ти — на вершині світу.

Отже, спершу потрібно вивчити ринок. Простіше кажучи, вияснити, на марках яких автомобілей українці їздять найчастіше? Саме запчастини до таких автівок і потрібно пропонувати.

Боятися того, що прогориш, не потрібно. Адже скільки автівки будуть їздити дорогами, стільки часу вони потребуватимуть ремонту та оновлення. Аби зовсім переконатись у прибутковості бізнесу, скажемо таке: навіть великі автовиробники заробляють мільярди не на продажах нових автомобілей, а на запчастинах до них. Єдиний мінус такого бізнесу — конкуренція.

До речі, боятися, що нестабільна економічна ситуація в країні приведе до розорення, теж не варто. Статистика свідчить, у складні економічні часи продаж автозапчастин навіть зростає, адже люди, економлячи, не купують нові автівки, а ремонтують старі. Тож магазин з продажу автозапчастин процвітатиме навіть у невеликому селищі, а ми говоримо про відкриття бізнесу в Обухові.

Отже, є ціль, є мета і є бажання працювати на себе. Що далі? Далі потрібно вивчити, який ще сервіс, крім продажу автозапчастин пропонують конкуренти? Можливо, у вас будуть працювати майстри, які ще й зможуть полагодити автомобіль?

Сам принцип роботи простий: купити деталі гуртом за меншу ціну і продати з націнкою у роздріб. Для цього реєструєтесь як фізична особа підприємець на спрощеній системі оподаткування. До цього ви вже вивчили ринок, визначились із марками автівок, деталі до яких будете купувати, запускаєте власний сайт. Орендуєте приміщення під магазин. Маєте власне приміщення — ще краще.

Порада!
Не варто намагатись охопити усі марки автівок, які тільки існують в природі. Оберіть найпоширеніші, або й взагалі одну єдину марку. З нею і працюйте.

Поширюйте інформацію проо свій магазин у соцмережах. Це взагалі безпрограшний і дієвий варіант.

Що стосується відкриття магазину автозапчастин наприклад, на авторинку, то плюс тут єдиний — потенційні покупці, зосереджені у одному місці. Мінус у тому, що велика кількість конкурентів, не дозволить вам добре заробляти. Хіба що у вас будуть такі автозапчастини, яких не зможуть запропонувати конкуренти, що малоймовірно. Отже, визначіться з пріоритетами.

Ідеальний варіант — відкриття магазину автозапчастин у великих «спальних» районах, у межах «крокової» доступності клієнта. Поміркуйте, у чоловіка зламався автомобіль, він що поїде за деталями на авторинок на інший кінець міста, коли через дорогу від його будинку є спеціалізований магазин?

Який би варіант автобізнесу ви не обрали, вже на початках його можна вести силами однієї родини. А, ми бажаємо вам успіху!

Читайте також на нашому сайті інформацію про те, як відкрити салон краси у Обухові.

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів