Житло в Обухові

Як знайти доступне та комфортне помешкання? Усе можливе, якщо дослідити ринок нерухомості

На будь-який смак та гаманець

У місті сьогодні спостерігається бум на оренду та купівлю квартир

Обухів сьогодні є беззаперечним лідером по тому, як тут працює ринок нерухомості. Нерухомість у цьому місті, навіть та, що без належного комфорту чи умов, «відривають з руками», як говорив класик. Чому так сталося? Розбираються наші журналісти.

«Найбільший попит в Обухові мають однокімнатні квартири, — говорить нашому порталу Аліна Крук, рієлтерка. — При чому, популярне це житло, не лише у тих, хто орендує помешкання, а й у тих, хто хоче купити квартиру».

Якщо переглянути пропозиції нерухомості в Обухові, стає зрозуміло, що тут можна знайти житло, практично в усіх районах міста. Пропозиції є на будь-який смак та гаманець. Можна знайти навіть, будиночки на одну кімнату. Однак, загалом, попит таки перевищує пропозицію.

Найкраща інвестиція — нерухомість

«У порівнянні з минулим роком, ситуація на ринку нерухомості в Обухові покращилася, стала активнішою. Дається взнаки інфляція. Люди, вже не вважають, депозит у банку надійним. Нерухомість, — ось куди сьогодні вигідно вкладати гроші, — говорить Аліна Крук, рієлтерка. — В Обухові сьогодні можна знайти житло без вигод за $25 000, наприклад в с. Трипілля, в Обухові сьогодні продається двоповерховий будинок 140м² г. за $41 000, або ж можна купити земельну ділянку за $2 600. Одним словом на ринку нерухомості у Обухові сьогодні, є з чого вибрати».

Як показали подальші дослідження ринку нерухомості Обухова, переважно житло купується для того, аби потім здавати його в оренду.

Причому, переважній більшості покупців, байдуже, що це буде за житло, головне знайти дешевшу пропозицію. А, ось, за словами рієлтерки, нерухомість для розвитку бізнесу в Обухові зараз, майже, не купують. Причому на помешкання малої площі, у новобудові, чи старій «хрущовці» спостерігається справжній бум.

Молоді сім’ї, особливо, з маленькими дітьми,обирають помешкання з гіршими умовами, і, завжди маленької площі. Очевидно, сподіваючись на те, що ці труднощі у їх житті тимчасові.

Як зекономити та заробити?

«Сьогодні більше винаймають помешкання молоді люди, разом із друзями. — Говорить Аліна Крук, рієлтерка. — Так молодь економить. Наприклад, в Обухові можна знайти двокімнатне помешкання за 4000-5000 гривень. В таких квартирах, як правило живуть по троє-четверо людей. Якщо ще на всіх «розкинути» комуналку — виходить прийнятна для оренди сума».

А ось на подобовій оренді житла у Обухові можна непогано заробити. Наприклад, трикімнатну квартиру з меблями і ремонтом у центрі міста можна здати в оренду за 690 гривень/день. Двокімнатну квартиру з євроремонтом на Дніпровському проспекті за 500 гривень/день, дачу на чотири кімнати за 2300 гривень/день

Середня ж вартість продажу однокімнатної квартири в Обухові – від 16 тисяч доларів, двокімнатну квартиру можна придбати за 30-45 тисяч. доларів, є варіанти і за 20 тисяч, трикімнатні коштують близько 40-60 тисяч доларів. Хоча можна знайти і дешевші пропозиції. Загалом ціна на нерухомість в Обухові залежить від району.

«Ми купили квартиру біля колишнього автопарку на вулиці Трипільській, — говорить Світлана, домогосподарка. Приїжджі, мало знають про цю місцевість, адже вона віддалена від центру, а нам пощастило. Купили житло майже а безцінь, усього $15 000. Після життя у Львові, звідки ми переїхали, тут справжній рай. Сподіваємось, що за рік-два інфраструктура ще більше розвинеться, і ми опинимось у «центрі» всесвіту Обухова, — жартує щаслива власниця двокімнатної квартири».

Секрет від архітектора

Наприкінці ж розповімо про секрет, який наші журналісти дізналися в архітектора. Олександр Панченко, власник приватної архітектурної компанії розповів, як дешеве житло від забудовника, «змушує» людину платити за зайві квадрати? Чому це так важливо? Тому що, у підсумку, ви потім, більше будете платити за комуналку. При цьому, власне цими зайвими метрами, майже, не користуватиметеся.

«В ідеалі забудовник повинен пропонувати житло зручного та комфортного планування, — говорить Олександр Панченко, архітектор. — Однак, як показує практика невдалі та непродумані планування, змушують платити людей за не потрібні їм квадрати. Наприклад, купуючи квартиру, загальною площею 45 квадратних метрів, власник, у кращому випадку використовує 30. У моїй практиці були випадки, коли більш-менш комфортно можна було жити лише на половині заявленої площі (!) Таке трапляється тоді, коли забудовник економить на проектувальнику».

Тож порада лише одна: аби знайти комфортне помешкання в Обухові дослідіть ринок нерухомості та скористайтесь нашими порадами.

 

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів