На Обухівщині затримали рибних браконьєрів

На р. Красна затримано порушників, які нанесли 6,6 тис. грн. збитків, — рибоохоронний патруль Київщини

05 вересня під час рейду на р. Красна, що у Обухівському районі Київський рибоохоронний патруль виявив два факти грубого порушення правил рибальства.

У першому випадку громадянин за допомогою “павука” здійснював незаконний вилов риби з човна. Порушник встиг виловити 9 кг водних біоресурсів, а саме: 72 екз. карася, 4 екз. судака та одну краснопірку. 
Збитки, нанесені рибному господарству, склали 3 332 грн. Інцидент стався в с. Григорівка.

У другому випадку двоє порушників проводили вилов риби за допомогою двох сіток з човна. При перевірці патрульні виявили 29 екз. карася та по 5 екз. товстолоба та судака, загальною вагою 11 кг. 
Збитки становлять 3 298 грн. Подія зафіксована в с. Семенівка.

“У обох випадках складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову, човни та рибу вилучено до рішення суду”, — додав керівник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області закликає громадян дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» відомства за номерами телефону: (068) 642-80-26 та (099) 341-73-18.

 

Довідкова інформація:

окрім збитків, які порушник має сплатити за незаконно виловлену рибу згідно затверджених такс, грубе порушення правил рибальства тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

 

 

 

 

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів