Винесено вирок охоронцю ресторану, який завдав ножове поранення нареченому

10 травня 2018 року Обухівським районним судом Київської області завершено розгляд кримінального провадження відносно охоронця ресторану, який обвинувачувався у завданні ножового поранення нареченому після святкування весілля у одному із ресторанів на території Обухівського району Київської області.

 


  Враховуючи сукупність досліджених судом доказів, застосовуючи положення ч.3 ст.62 Конституції України суд перекваліфікував дії обвинуваченого із ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) на ст.124 КК України (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчинене у разі перевищення меж необхідної оборони), яка передбачає максимальне покарання до двох років обмеження волі.
  Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді одного року шести місяців обмеження волі, запобіжний захід залишено тримання під вартою. 
  Перекваліфікація дій обвинуваченого була зумовлена тим, що під час судового розгляду було встановлено, що 26 листопада 2017 року приблизно о 05 годині 15 хвилин 23-річний наречений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння середнього ступеню, зайшов до будинку охорони готельно-ресторанного комплексу і безпричинно напав на раніше незнайомого 66-річного охоронця закладу, спричинив йому тілесні ушкодження. Захищаючись від нападу молодого хлопця, який мав значну перевагу у зрості та фізичному розвитку, охоронець взяв із тумбочки ніж, який заздалегідь не готував для вчинення злочину, та наніс один удар ножем у ліву ногу нападника. Внаслідок поранення було пересічено стегнову артерію, що призвело до значної крововтрати. На місці події та при транспортуванні потерпілому не було надано першої медичної допомоги, о 07 год. 00 хв. він був доставлений до Обухівської лікарні у стані клінічної смерті, вжиті лікарями реанімаційні заходи результатів не дали, о 07 год. 30 хв. було констатовано біологічну смерть. 
З повним текстом вироку можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Прес служба Обухівського районного суду Київської області

Нагадаємо:

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів