Нова петиція на сайті місцевих петицій. Що цього разу?

На поминальні дні могили прийнято прибирати та прикрашати вінками та квітами. Останні роки найпопулярнішими є штучні квіти, виготовлені з пластику. Однак, такі “прикраси” є шкідливими як для природи так і для людей. Штучні “прикраси”, потрапляючи на сміттєзвалища, розкладатимуться протягом тривалого періоду часу. Крім того, хімічні речовини, які виділяються при розкладанні пластику потрапляють у підземні води. В наших реаліях, штучні квіти та вінки або палять, або вивозять на сміттєвий полігон. В обох випадках — це небезпека як для людей так і для довкілля. Очевидно, що є альтернативні варіанти, які можна використовувати, щоб повністю відмовитись від штучної ритуальної атрибутики (паперові квіти, живі квіти, сухоцвіти тощо). Давайте будемо дбати про наше майбутнє покоління та дбати про стан навколишнього середовища. 
Також питання з продажу ритуальної атрибутики (хрести, труни, пам’ятники ) за межами об’єктів торгівлі впливає на естетичний вигляд наших вулиць, дворів, тротуарів потребує додаткового розгляду. 
Дані питання розглядаються та позитивно вирішуються в багатьох містах України (Дніпро, Івано – Франківськ, Жашків тощо) 

Тому: 
1. З метою зменшення відходів та їх негативного впливу на навколишнє середовище просимо заборонити продаж та розміщення на кладовищах пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику на території Обухівської міської ради. 
2. З метою дотримання правил благоустрою та поліпшення зовнішньої естетики міста внести зміни або доповнення в правила торгівлі та правила благоустрою на території Обухівської міської ради та заборонити виносити для демонстрації за межі торгівельних приміщень хрести, труни, вінки, пам’ятники тощо, та обмежити розміщення ритуальної символіки на дверях, вікнах, фасадах та прибудинкових територіях. 

Збір петицій за посиланням: https://e-dem.in.ua/obukhiv/Petition/View/40

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів