На Обухівщині з’явився новий заповідник

27 квітня на 38-ій позачерговій сесії Київської обласної ради депутати проголосували за створення на території області трьох природно-заповідних територій, загальна площа яких становить майже 850 га

Про це повідомляє  Вікторія Киреєва у Facebook.

 

 

«Ми з Вами робимо гарні речі – зберігаємо екологічну спадщину для наступних поколінь!», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на Київщині було створено три нові заповідники:

1. Чернечий ліс (Ходосівський ліс) – лісовий заказник загальною площею 442 га (Києво- Святошинський район), флора якого налічує близько 300 рідкісних видів рослин.

2. Ландшафтний заказник «Хоцівський» площею 400 га (Переяслав-Хмельницький район), територія якого є важливою для збереження флори та фауни, які віднесенні до Червоної книги України.

3. Ботанічна пам’ятка «Адоніс» розміром 0,3 га (Обухівський район), на території якого гніздяться рідкісні птахи.

Довідково:

Заповідник або природоохоронна зона – територія чи акваторія, на якій зберігається в природному стані весь її природний комплекс. Вони виділяються як унікальні пам’ятки історії і культури, живої і неживої природи, з науковою метою, як резервати тварин і рослин.

В Україні заповідники перебувають під охороною держави. Головні функції – збереження генофонду флори і фауни, охорона непорушених чи малопорушених природних ділянок (еталонів природи), вивчення екології тварин і рослин, порівняння біогеоценозів заповідника з природними комплексами суміжних територій, на яких дозволена господарська діяльність (для прогнозування можливих змін у природних екосистемах під впливом діяльності людини).

Заповідники використовуються і як підґрунтя наукової пропаганди охорони природи.

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів