У Обухові буде проводитися безкоштовна вакцинація домашніх тварин від сказу

Обухівська районна державна лікарня ветеринарної медицини інформує, що 14 березня з 9.00 до 14.00 на мікрорайоні Яблуневий біля котельні буде проводитися безкоштовна вакцинація домашніх тварин проти сказу

Про це повідомляє  «Управління Економіки Обухів Мерія» у Facebook.

Місце та час планової вакцинації тварин від сказу на інших мікрорайонах міста Обухова буде повідомлено пізніше.

Останнім часом почастішали випадки захворювання домашніх тварин таким смертельно небезпечним захворюванням спільним для тварин і людей як сказ. Нещодавно такі випадки були зафіксовані у нашому місті на мікрорайоні Яблуневий. Відразу була створена спеціальна комісія і були проведені усі необхідні заходи для запобігання поширення цієї небезпечної хвороби. Станом на 12 березня на мікрорайоні Яблуневому провакциновано 450 домашніх та безпритульних тварин.

Хотіли би ще раз нагадати про те, що вірус сказу виділяється у хворих тварин зі слиною. Людина може заразитися не лише внаслідок укусу твариною, але й при потраплянні слини на шкіру чи слизову оболонку. Зараження відбувається і через предмети, змочені слиною хворих тварин. Треба зважати, що вірус може виділятися зі слиною тварин і за декілька днів до появи у них видимих ознак захворювання. Слина у зараженої сказом тварини містить в собі вірус вже за 10 днів до появи перших ознак захворювання, тому можна заразитися від нібито зовсім здорової тварини.

Головною ознакою захворювання тварин в тому числі і диких є зміна поведінки – втрата відчуття страху. Звірі втрачають обережність і вдень з`являються в населених пунктах, місцях випасу і утримання худоби, на подвір`ях громадян, нападають на людей та тварин. У пізній стадії захворювання, коли розвиваються паралічі, тварини ледве рухаються і їх легко спіймати навіть дітям. Про такі випадки треба терміново повідомляти лікаря державної ветеринарної служби.

При покусах домашніми собаками чи котами необхідно з`ясувати прізвище та адресу власника тварини. Це допоможе уникнути щеплень проти сказу, так як за твариною буде встановлене ветеринарне спостереження. Собак та котів, які нанесли укуси та інші пошкодження, ніколи не слід вбивати, а необхідно доставляти їх для ветеринарного нагляду в найближчу установу ветеринарної медицини.

При укусах чи ослиненні дикими тваринами, невідомими домашніми тваринами, а також гризунами необхідно терміново звернутися в найближчий лікувальний заклад для отримання антирабічної допомоги.

При виявленні трупів диких тварин – не знімати з них шкіру, а терміново повідомити працівника ветеринарної медицини.

У кожному випадку укусів та інших пошкоджень, заподіяних тваринами, ретельно промити рани струменем води з милом, накласти асептичну пов`язку та негайно звернутись до лікаря. Тільки щеплення захистять від захворювання на сказ! Якщо ж людина захворіє, врятувати її неможливо!

Коли призначені щеплення проти сказу необхідно суворо дотримуватися режиму, що його встановлює лікар. Не переривати курс щеплень, не пропускати їх. Рекомендується не перевтомлюватися, уникати переохолодження та перегрівання організму. Під час щеплень категорично забороняється вживати будь-які алкогольні напої.

Переконливо рекомендуємо щодо необхідності проведення обов’язкового щеплення своїх собак і котів проти сказу!

Щеплення тварин проти сказу в Обухівській районній державні лікарні ветеринарної медицини є безкоштовним!

Пам`ятайте! Захворювання на сказ закінчується смертю хворого у 100% випадків! Лише своєчасно виконані щеплення проти сказу захистять Вас від захворювання та врятують Вам та Вашим близьким людям таке єдине дорогоцінне життя!

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів