ПОЧАТОК ВЕСНИ ОВІЯНИЙ СМУТКОМ

Рік тому в переддень весняного свята наше місто огорнули біль і смуток. Україна втратила ще одного свого героя, Обухів – ще одного свого сина, Кияницю Романа, що трагічно загинув 4 березня 2017 року біля Авдіївки.

«Із самого дитинства говорили, що з нього буде щось велике. Настільки був світлий хлопчик! Дуже любив усе питати, пізнавати. Завжди приїжджав, допомагав усе по городу, по господарству. Дуже хороший хлопчик. Ніколи і нічого не боявся. Завжди міг постояти за себе і за когось», – згадують про нього рідні та знайомі.
Ромі було всього 25 років. Ще б жити й радіти життю, але не судилося…

Його життєвий шлях розпочався 10 травня 1992 року в місті Українка Обухівського району. Мешкав у селі Макарівка Обухівського району, потім – у місті Обухів Київської області. У 2007 році закінчив 9 класів Обухівської загальноосвітньої школи №3, а в 2010 році – професійний ліцей міста Українки.
Строкову службу в лавах Військово-морських Збройних Сил України Роман проходив в українському, ще не анексованому Криму на початку 2010-х років. Служив на фрегаті U130 «Гетьман Сагайдачний». Ще у мирному житті він відчув, що військова служба – це його покликання. А війна лише посилила це переконання.

З 28 вересня 2016 року Рома проходив військову службу за контрактом на посаді кулеметника 72-ї окремої гвардійської механізованій бригади Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України в м. Біла Церква Київської області.
З 2016 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.
4 березня 2017 року о 22:05 солдат Кияниця Роман загинув під час обстрілу в районі міста Авдіївка Донецької області.
А 7 березня 2017 року місто Обухів назавжди прощалося з Героєм.

У великому невимовному смутку залишилися батьки Роми: Віктор Григорович та Лариса Станіславівна. Без тата лишився маленький син. І час цю рану не загоїть. 
Світла пам’ять про Рому, сміливого і мужнього воїна, залишиться назавжди серед рідних та друзів, земляків і побратимів. І велика подяка за подвиг, ціна якому занадто висока.

Указом Президента України від 11 жовтня 2017 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку», Кияниця Роман Вікторович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно.
З 2017 року Роману присвоєно посмертне звання «Почесний громадянин м. Обухів».

Вічна пам’ять тобі, Романе! І усім загиблим Героям!

Олександр Левченко

Поширити новину
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментарі

коментарів